Hellas’ hovedstad, Athen, er en av verdens mest fascinerende byer, hvor antikken møter moderne tid i en harmonisk blanding. Med over 3000 år med historie, er Athen vuggen til vestlig sivilisasjon og demokrati, hjem til ikoniske landemerker som Akropolis og Parthenon. Byen er et levende museum fylt med utallige arkeologiske steder, museer og historiske monumenter. Samtidig er Athen en pulserende storby med en rik matkultur, spennende shoppingmuligheter og et livlig natteliv. Kontrastene er store, og det beste av alt – du kan oppleve det meste av bykjernen fots.
Vår Cicerone til Athen og gresk matkultur er den kunnskapsrike og erfarne Dr. Fedon Lindberg. Han vil gi oss en innføring i og en dypere forståelse av sin hjemby Athen og den greske matkulturen. Bli med på denne unike reisen og opplev en perfekt blanding av helse, kultur og matglede i hjertet av Athen!
Høydepunkter
- Besøk Akropolis
- Foredrag av Dr. Fedon Lindberg
- Solnedgang på Lycabettus-høyden
- Olivenoljeseminar og smaking
- Middag hjemme hos Fedon
- Byrundtur
- Varvakios Agora, Athens sentrale marked
Dr. Fedon Lindberg
Som lege, forfatter og Norges fremste kostholdsekspert har Dr. Fedon Lindberg sett hvordan kosthold og livsstil kan påvirke helsen vår. Hans filosofi er enkel: Du kan oppnå bedre helse ved å ta bevisste valg i hverdagen. Ved å sette sammen et balansert kosthold som passer din helse, livsstil og lommebok, kan du nyte smakfull mat og oppnå positive helseeffekter.
Fedon ble født i Hellas i 1962 og har bodd i Norge siden 1986. Han er spesialist i indremedisin med særlig kompetanse blant annet innen ernæring og livsstilsmedisin. Han har jobbet ved Aker Universitetssykehus og Lovisenberg sykehus. Med snart 40 år klinisk erfaring, har han ledet Fedon Helse siden 1999, hvor han fokuserer på forebygging og behandling av kroniske livsstilssykdommer.
Fedon har spisskompetanse innen utredning og behandling av blant annet overvekt, diabetes, hjerte- og karsykdommer og mage- og tarmproblemer. Han bruker en helhetlig tilnærming som inkluderer kosthold, søvn, stressmestring, fysisk aktivitet, medisiner, naturmedisiner og kosttilskudd, basert på vitenskapelig dokumentasjon.
I 2001 debuterte Fedon som forfatter med boken “Naturlig slank med kost i balanse”. Siden har han skrevet over 20 bøker som dekker et bredt spekter av helseproblemer, inkludert flere kokebøker. Han er en lidenskapelig matentusiast og mener at sunn mat må smake fantastisk for å bli en varig del av livsstilen. Flere av hans bøker er oversatt til 15 språk og utgitt i over 20 land, med over 500 000 solgte eksemplarer.